Auteurs

Tineke Rodenburg

Tineke Rodenburg

Tineke Rodenburg

Tineke Rodenburg volgde de  studies HBO-maatschappelijk-werk, Voortgezette opleiding systeemtherapeut en opleiding tot supervisor. Vanaf 1992 tot en met 2012 is zij werkzaam als docent aan de Hogeschool Utrecht (HU). Vanaf 2009 was zij hoofd van de post-hbo opleiding rouw-verliesbegeleiding van het Landelijk Steunpunt Rouw in samenwerking met de Hogeschool Utrecht. Zij was de grondlegger van Verlieskunde binnen de HU, en heeft de minor  ‘Beroepsmatig omgaan met verliessituaties’ van de HU geïnitieerd, ontwikkeld en vormgegeven.

Momenteel werkt Tineke vanuit haar eigen praktijk, geeft zij gastcollege’s bij de HU en verzorgt ze lezingen, trainingen en treedt zij op als dagvoorzitter van studiedagen en congressen.

Recente publicaties

Commentaar van Tineke Rodenburg op 4 maart tijdens EditieNL over ‘Doortwitteren na je dood’

EditieNL 4 maart 2013 Doortwitteren-na-je-dood

Commentaar van Tineke Rodenburg op 15 november 2012 tijdens EditieNL over ‘Er is liefde na de dood’

EditieNL 15 november 2012 Er is liefde na de de dood

Marion Uitslag

Marion Uitslag

Marion Uitslag

Na de hbo opleiding Cultureel Werk te hebben afgerond, is Marion gaan werken als maatschappelijk werkster in het Pieter Baan Centrum (de Psychiatrische Observatiekliniek van Gevangeniswezen) te Utrecht. Zij heeft naast haar fulltime baan de hbo opleiding Maatschappelijk Werk gevolgd en daarna studeerde zij Rechten aan de Universiteit Utrecht. In 1993 trad zij in dienst bij de Hogeschool Utrecht. Daar was zij verbonden aan de opleidingen Personeel en Arbeid en Sociaal Juridische Dienstverlening. Later was zij betrokken bij het opstarten van de nieuwe opleiding hbo Rechten. In deze periode heeft zij de post-hbo opleiding voor Supervisie en Coaching gevolgd en daarna heeft zij de post-academische opleiding Alternative Dispute Resolution afgerond. Momenteel is zij mede-directeur van het centrum HU Mediaton.

HU Mediation
In de periode van setember 2004 – september 2008 was zij gedurende twee dagen per week verbonden aan het Kenniscentrum van de Faculteit Maatschappij en Recht. Vanuit dit centrum heeft zij met toenmalig collega Simone Kalff HU Mediation opgericht. HU Mediation is het centrum van de Hogeschool Utrecht dat zich bezighoudt met mediation in al haar facetten. Het centrum verzorgt onder ander mediations, trainingen op maat, een post hbo opleiding Mediation en trainingen inzake Permanente Educatie. Als NMI Registermediator is Marion verbonden aan de Rechtbanken Utrecht en Almere en als internationaal mediator gecertificeerd door het IMI (International Mediation Institute). Marion was in de periode 2009-2010 betrokken bij een onderzoek naar de effectiviteit van mediation en naar machtsongelijkheid in mediations.

Marion heeft meegewerkt aan meerdere boeken en diverse artikelen (mede)geschreven.

Overzicht boeken