Testemonials

De HU heeft een workshop georganiseerd naar aanleiding van uw boek  “Rouwconflict regie op het hart”.
Ik ben het boek aan het lezen en vind het waardevol, zeer herkenbaar en uiterst vlot geschreven. 
Dit is een dikke proficiat waard! 

.

Toen Tineke me vertelde over het boek dat ze aan het schrijven was over Rouw en Conflict vond ik het meteen een gouden greep om deze twee onderwerpen op elkaar te betrekken.

Vanuit mijn vak als rouwtherapeut en ook recent meemaken van een verlies, ervaar ik hoe makkelijk het is om de emoties om te zetten in verwijt aan een ander. Dan is het tenminste buiten jezelf te adresseren en ben je het voor dat moment even kwijt. Tegelijk raak je de ander ook kwijt en het contact met de eigen emoties. Zo maakt het uiteindelijk eenzaam.

Dit boek doet me realiseren hoe belangrijk het is uit het verwijt, uit het conflict te gaan. Dan kan het verdriet maar ook de liefde blijven stromen.

.

Nooit kwamen de thema’s verlies en conflict zo dichtbij elkaar voor mij als tijdens het lezen van dit boek. Verlies raakt iemand, een conflict ook. 

De schrijvers laten je bewust worden van het feit dat het één niet zonder het ander gezien kan worden. Een oproep aan de lezer in hoofdstuk 1 om bij een conflict meer naar binnen te keren en bij verlies naar buiten geeft ook de verschillen van de 2 thema’s weer.

Inge Tigelaar, eigenaar Inge Tigelaar Supervisie & Coaching, docent Saxion Hogeschool  Voor de volledige recensie uit TvC klik hier